Antislip op betonvloer aanbrengen

Dit artikel is geplaatst in Behandelen, Veelgestelde Vragen en tags zijn , .
antislip op betonvloer

Antislip op betonvloer aanbrengen doet u voor de veiligheid. Het nalaten ervan kan gevaarlijk of inefficiënt zijn, bijvoorbeeld onder natte omstandigheden, of met rennende kinderen of slecht ter been zijnde ouderen. Hoewel een strakke vloer met een mooi glad oppervlak altijd het doel, is, staat veiligheid bovenaan, want u wilt ook onbezorgd van uw vloer kunnen genieten.

Waar u de betonvloer behandelt, bepaalt de keus van antislip.  In een woonhuis met goede deurmatten bij de entree is een antisliplaag wellicht onnodig. Immers, vocht dat voor gladheid kan zorgen blijft dan achter op de mat. Dat is anders bij openbare ruimtes of trappen die veel belopen worden. Deurmatten hebben maar een beperkte capaciteit en dus is er een hoger risico op gladheid op betonvloeren in zulke ruimtes.

Antislip op betonvloer aanbrengen

De grondstof voor antislip op betontoepassingen is gebakken zand of zilverzand.  Het materiaal komt in losse poedervorm en brengt u gemakkelijk zelf aan in combinatie met de betonverf van uw keuze. Het zand wordt in de voorlaatse verflaag gelijkmatig ingestrooid. Dus als u twee lagen vloerverf aanbrengt, verwerkt u de antislipkorrels in de eerste laag. Brengt u drie lagen aan, roert u ze door de verf voor de tweede laag. De bovenste laag neemt de scherpte weg, maar de korrels blijven licht voelbaar en dat zorgt voor het antislipeffect.

Een nadeel is dat een antislipvloer vuil iets meer vasthoudt. Uw betonvloer is wat lastiger schoon te maken door het iets ruwere oppervlak. Omdat vuil en vlekken sneller zichtbaar zijn bij bepaalde kleuren, is dit iets om te overwegen bij de aanschaf van de betonverf. Hebt u hierover advies nodig, geven wij dit graag. Neem vrijblijvend contact met ons op via 06-26839279 of via het contactformulier.

Antislip op betonvloer aanbrengen
3.6 (72%) 5 votes