Betonvloer afwerken met coating.

Dit artikel is geplaatst in Behandelen en tags zijn , , , .
betonvloer afwerken met coating

Een betonvloer afwerken met coating is een absolute noodzaak. Geen enkele ruwe betonvloer of cementdekvloer is ontworpen als eindafwerking. Dit betekent dat de vloer vloeistof doorlaat en ook gevoelig is voor vuil. Onafgewerkte betonvloeren slijten snel en zijn lastig schoon te maken.

Met betonverf of een betonvloer coating zorgt u voor een veilige beschermlaag die uw vloer resistent maakt tegen tal van (chemische) stoffen en ook water of andere vloeistof tegenhoudt. Hebt u een verflaag met een dikte van ongeveer 0,02 mm kunt zeker zijn van een slijtvaste vloer die snel en simpel is te reinigen. Bij een betonvloer afwerken met coating vult u krimpscheurtjes vanzelf op. Alleen grote scheuren dient u vooraf te repareren.

Een cementdekvloer of betonvloer afwerken met vloerverf heeft tot gevolg dat de losse microdelen van de vloer tot één geheel worden verbonden, wat de hardheid en de slijtvastheid doet toenemen. Toch laat de verflaag voldoende damp door zodat er geen vochtproblemen ontstaan.

Betonvloer afwerken met coating stap voor stap

Of u een betonvloer of gepleisterde cementdekvloer in uw woning kiest, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Het is in elk geval belangrijk dat u het oppervlak zeer goed schoonmaakt voordat u de vloer gaat verven. De toestand van de ondergrond bepaalt de kwaliteit van de hechtlaag. Verf die goed hecht biedt optimale bescherming.

  • Begin dus altijd met het reinigen en vetvrij maken van uw betonvloer. Haal weg wat los zit en repareer waar nodig.
  • Breng hierna de primer of grondverf aan. Deze verbetert de hechting van de eindlaag. Laat betonvloer drogen voordat u verdergaat. Dit kan vier uur duren bij een kamertemperatuur van 22 graden.
  • Hierna brengt u de vloercoating aan. Gebruik hierbij een roller en een verlengstok. De vloerverf moet overal goed dekken maar mag niet te dik zijn.

Waarmee uw betonvloer afwerken?

Er zijn meerdere opties voor de afwerking van uw betonvloer met een coating.

  • Betonlook

De transparante betonlookcoating zorgt ervoor dat de vloer de originele “betonnen” aanblik behoudt. Toch beschermt u hiermee de vloer naar behoren tegen vuil en vloeistof.

  • Epoxy coating / PU coating

Deze afwerking maakt u eenvoudig met roller en kwast. Het resultaat vraagt weinig onderhoud. Indien nodig brengt u vooraf een schraplaag voor ruwe betonvloeren aan of egaliseert u met egaline.

  • Epoxy gietvloer / PU gietvloer

Dit soort afwerkingen zijn aanbevolen voor vloeren die zeer zwaar belast worden, zoals in bedrijfspanden. Hier zijn veel blikken verf voor nodig, dus kost het meer. De gietvloer wordt verdeeld met een gietvloerkam en nagerold met een prikrol. Zo kunnen luchtbellen ontsnappen. Ook hier is som een schraplaag of egaline nodig.

Gaat u uw betonvloer afwerken en twijfelt u over de aanpak, kunt u van ons gratis en vrijblijvend advies krijgen. Gewoon bellen en we helpen u verder!

Betonvloer afwerken met coating.
3.55 (70.91%) 11 votes