Betonvloer coating badkamer, bestaat dat?

Dit artikel is geplaatst in Behandelen en tags zijn .
betonvloer coating badkamer

Betonvloer coating badkamer, bestaat dat? De betonvloer in de badkamer van een coating voorzien is helemaal trendy. De tijd dat we automatisch kozen voor tegels in de badkamer voorbij. Daar zijn goede redenen voor. Vloerverf en coatings voor badkamervloeren zijn de laatste jaren flink verbeterd. Bovendien is een coating goed te combineren met vloerverwarming.

Betonvloer coating badkamer heeft heel wat voordelen. Betegelen is bijvoorbeeld duur en tijdrovend. U kunt het zelf doen, maar meestal is er een vakman nodig. Dan bent u veel geld kwijt. De betonvloer in de badkamer verven is vele malen goedkoper, zelfs al kiest u een dure vloercoating.

Betonvloer coating badkamer

U kunt de betonverf zelf aanbrengen met roller en kwast. Het vervangen of opfrissen van de vloer kost daardoor minder tijd dan betegelen. Het is trouwens goed mogelijk om de coating of vloerverf over bestaande tegels heen aan te brengen. Maak dan wel eerst een schraplaag zodat de ondergrond mooi straks en glad is voordat u gaat verven.

Geen vochtproblemen

Met vloerverf zijn vochtproblemen op de badkamervloer zo goed als verleden tijd. Een vloercoating sluit de onderlaag uitstekend af. Water dringt dus niet door in de ondergrond daardoor heeft u een betonvloer waterdicht afgesloten. Dit gebeurt soms wel bij tegels en voegen. De kans op schimmelvorming is eveneens veel kleiner.

Betonvloer in de badkamer schoonhouden

Een geverfde betonvloer in de badkamer is gemakkelijk schoon te houden. Stof en vuil krijgen geen kans. De coating beschermt de vloer ook langdurig tegen krassen, slijtage en andere beschadigingen. Is er toch een scheurtje, krasje of slijtplek? Werk dan de plek even bij met vloerverf van hetzelfde type en u ziet er niets meer van. Dat scheelt. Een paar kapotte tegels vervangen betekent daarentegen algauw een hele renovatie.

De betonvloer coaten is de ideale oplossing voor wie de badkamer langdurig wil beschermen. Ook perfect voor wie een slijtvaste, waterdichte vloer wil. Hebt u vragen over het verven van betonnen badkamervloeren, kunt u altijd contact met ons op nemen. Ons advies is gratis en vrijblijvend!

 

Betonvloer coating badkamer, bestaat dat?
3.38 (67.5%) 8 votes