Betonvloer coaten voor bescherming

Dit artikel is geplaatst in Behandelen en tags zijn , .
betonvloer coaten

Een betonvloer coaten om te beschermen betekent dat het beton bestand wordt tegen zware belasting, vocht, vet en chemische stoffen. Wie een betonvloer van een adequate bescherming wil voorzien, moet dus op zoek naar een jasje dat dit allemaal kan. Zo’n jasje is een coating, ofwel een verflaag van hoge kwaliteit.

Wie de vloer wil beschermen heeft de keus tussen impregneren en coaten. Een betonvloer coaten is niet hetzelfde als een impregneerlaag. Bij impregneren dringt het middel in het beton, u dient wel een betonvloer vochtgehalte te checken voor het aanbrengen. Het geeft hechting aan de eindlaag. Een coating zorgt daarentegen voor een filmlaag die ondoordringbaar is voor vuil en vocht. Een betonvloer met een goede betoncoating is geheel gesloten, dus waterdicht.

Wie de best mogelijke afwerking wil voor een betonnen vloer, kiest het best voor een 1-2 componenten betonverf. Deze bestaat uit twee afzonderlijke componenten die kort voor gebruik worden gemengd. De eerste component is een basisverf, de tweede een kunsthars van polyurethaan of epoxy. Dit laatste zorgt voor een keiharde toplaag waar vrijwel niets doorheen gaat. Een ideale oplossing voor vloeren die zwaar worden belast, bijvoorbeeld in fabrieken, winkels, garages, magazijnen en werkplaatsen. Chemische stoffen maken geen kans en vloeistoffen blijven er gewoon op liggen.

Betonvloer coaten voor onderhoud

Een betonvloer coaten doet u ook door de vloer te onderhouden. Vlekken en vuil verwijdert u het best zo snel mogelijk. Zuren kunnen vlekken veroorzaken, ook zuren die we in frisdrink en fruitsap aantreffen. Vaak is water, soms zeep voldoende. Kies voor natuurlijke zeep. Vegen en stofzuigen voorkomen dat zand en vuil de beschermende bovenlaag afschuren. Zo nu en dan was inwrijven geeft glans en extra bescherming. Pas op met kalkreinigers. Het is beter vochtige spullen niet op de vloer te laten staan. Ook chloor gebruikt u beter niet.

Wilt u gericht advies voor het beschermen van een betonvloer, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. Wij geven raad op maat, gratis en zonder verplichtingen.

Betonvloer coaten voor bescherming
3 (60%) 2 votes