Betonvloer coating kleuren met pigment en verf

Dit artikel is geplaatst in Producten en tags zijn , , , .
Betonvloer coating kleuren

Welke betonvloer coating kleuren zijn er? Uw betonvloer kleuren kan op twee manieren: door een vloer van gekleurd beton aan te leggen, en door betonvloer impregneren. Beide methodes hebben voors en tegens.

Beton kan gekleurd worden door pigmenten toe te voegen als de specie wordt gemengd. Pigmenten zijn kleurstoffen die heel fijngemalen zijn. Ze worden meestal gemaakt op basis van metaaloxides. De dosering komt in dit geval erg nauw. Een beetje te veel of te weinig pigment en de kleur van uw betonvloer is al anders dan u in gedachten had.

Vooraf goed plannen is dan ook geboden. Daarbij hoort de keuze tussen het normale grijze cement en wit cement. Kiest u voor het laatste hebt u vaak meer invloed op de uiteindelijke kleur. U kunt bij woonbeton natuurlijk ook voor trendy oplossingen kiezen die goed passen bij uw meubilair. Zo zijn er structuren verkrijgbaar die sterk lijken op een Italiaanse granitovloer, maar u kunt ook uw betonvloer kleuren met donkere of felle tinten. Het grote voordeel is dat u één keer iets koopt en dan klaar bent. Dit is niet het geval met verf.

Betonvloer coating kleuren

In veel gevallen is uw betonvloer kleuren met vloerverf toch de eenvoudigste oplossing. In de regel wordt hiervoor een minerale betonverf gebruikt die uit één of twee componenten bestaat. Aan betonvloer coating kleuren geen gebrek. In wezen kunt u elk denkbare kleur op uw vloer aanbrengen. Deze kleuren vindt u op de kleurenwaaiers die de vakhandel hanteert. Daarvan bestaan ook digitale versies hier op Internet. De meestgebruikte systemen zijn RAL en NCS. U kunt ook voor een transparante oplossing kiezen.

Een groot voordeel van uw vloer kleuren met een betonvloer coating is dat u de kleur gemakkelijk kunt veranderen wanneer u iets anders wilt. Een nieuwe gekleurde betonvloer leggen zal geen weldenkend mens in het hoofd halen, maar de vloer opnieuw verven is een betaalbaar en praktisch haalbaar alternatief.

Bij het kiezen van de kleur is het goed te bedenken waarmee een kleur geassocieerd wordt. Wit ziet u veel in keukens en dokterspraktijken. Het staat voor hygiëne. Maar wit laat ook kunstwerken en showmodellen mooi uitkomen. Rood staat dan weer voor actie, maar ook onrust. Blauw is een kleur met ontspannende kwaliteiten. Verdiep u in de kleurenleer als u meer wilt weten.

Hebt u vragen over betonvloer coating kleuren die u kunt gebruiken of vloerverf, neem dan zeker contact met ons op. Wij geven gratis en vrijblijvend advies.

Betonvloer coating kleuren met pigment en verf
4 (80%) 4 votes