Betonvloer coating reinigen: tips

Dit artikel is geplaatst in Behandelen en tags zijn , , .
betonvloer coating reinigen

Een betonvloer coating reinigen is vaak geen al te moeilijke klus, maar het moet wel geregeld gebeuren. Beton beschadigt niet snel, maar de toplaag slijt wel. Door regelmatig schoon te maken verlengt u de levensduur en blijft de vloer langer mooi. Hieronder vindt u tips om het allemaal wat gemakkelijker te maken.

Wanneer moet u eigenlijk een betonvloer reinigen? Beton is gevoelig voor zuur.  Zijn er zure substanties zoals azijn, koolzuurhoudende frisdrank, citroen, kalkoplossers, sinaasappelsap of zoutzuur op de vloer gekomen, moet u dit zo snel mogelijk verwijderen. Wacht u te lang, kan er een reactie ontstaan tussen het zuur en de kalkhoudende stoffen in het cement, wat tot doffe plekken leidt.

Ook vet is een potentiële boosdoener. Vetvlekken zijn donker en ontsieren met name lichte betonvloeren. Naarmate het beton slijt worden ze minder zichtbaar. Ook op donkere vloeren ziet u vetvlekken minder goed.

Hoe moet u een betonvloer coating reinigen?

  • Gebruik voor het schoonmaken van een betonvloer vooral veel water en een natuurlijke, PH-neutrale zeep.
  • Vermijd synthetische,alkalische reinigingsproducten. Die kunnen de kleur aantasten.
  • Gebruik geen schuursponsjes of producten met een schurende component.

Voorkomen is beter dan genezen

Iets om te onthouden: een betonvloer reinigen gaat gemakkelijker als u een goede coating hebt. Hieronder verstaan we een laag vloerverf. U kunt voor allerlei oplossingen kiezen. Betonvloer coaten zorgt er voor dat uw betonvloer waterdicht is, zodat vloeistof niet in het beton kan dringen. Dit is ideaal voor ruimtes waarin snel wat gemorst wordt.

Ook zijn er coatings in de handel die sterk chemisch resistent zijn. Dit is met name in bedrijfsruimtes vaak een must, waarbij u kunt denken aan fabrieken maar ook autogarages en werkplaatsen.

Een betonvloer reinigen moet altijd weleens, maar als u zorgt voor een deugdelijke beschermlaag van betonverf, voorkomt u al een boel werk. Wij hebben jarenlang ervaring in het behandelen van betonvloeren. Hebt u hierover vragen, hoeft u ons maar te bellen!

Betonvloer coating reinigen: tips
4.75 (95%) 4 votes