Betonvloer coating aanbrengen en storten

Dit artikel is geplaatst in Introductie en tags zijn , .
Betonvloer coating

Voor u op een betonvloer coating aanbrengt, moet u een betonvloer storten. Daarvoor doet menigeen liever een beroep op de specialist. Toch is het een klus die ook de doe-het-zelver kan klaren. Wij vertellen hoe.

Beton kan soms direct op de bestaande vloer worden gestort, bijvoorbeeld op een tegelvloer of plavuizen. Voorwaarde is dat de vloer heel stevig is en dus voldoende draagkracht heeft. Beton is immers heel zwaar. Hout is wat lastiger als ondergrond. Hout “werkt”, zoals dat heet, en dat zorgt voor beweging.

Is het niet mogelijk om over de vloer heen te storten, is het verwijderen van de oude vloer de enige oplossing. Dit maakt een ondervloer of kruipruimte zichtbaar. Een goede voorbereiding van de ondergrond is essentieel voordat de nieuwe betonvloer gestort kan worden. Beschadigingen moeten hersteld worden en voor een stabiele ondervloer kan vulzand helpen. Ook isolatieplaten bieden soelaas. Dek de ondergrond af met plasticfolie. Hiermee wordt voorkomen dat vocht uit het beton in de ondervloer of wanden trekt.

Betonvloer coating moet even wachten

Beton is in zakken te koop in de bouwmarkt. Meng het volgens de voorschriften op de verpakking en gebruik een speciekuip en een cementmixer of een betonmolen. Beton wordt vrij snel hard en de tijd om het na menging te gebruiken is beperkt. Gebruik een hark of een schop bij het uitgieten van het beton op de vloer. Hierna kan het worden afgevlakt met een reilat, een lat die is ontworpen voor het egaliseren van vloeren. Afhankelijk van de betonsoort kan het aanbevolen zijn om het verse beton af te dekken met folie om snelle uitdroging te voorkomen. De vakhandel kan u hierover adviseren.

Een nieuwe betonvloer is meestal na twee dagen beloopbaar, maar het hele proces van droging kan een maand duren. Het is belangrijk om de voorgeschreven droogtijd in acht te nemen voor het leggen van tegels. Om te weten of een betonvloer geschikt om te verven moet het betonvloer vochtgehalte worden gepeild – hier leest u hoe. Betonverf is bij uitstek het product om uw betonvloer met een betonvloer coating langdurig te beschermen. Wilt u weten welke betonverf het best bij uw situatie past, neem dan vrijblijvend contact op voor advies.

Betonvloer coating aanbrengen en storten
3.25 (65%) 4 votes