Betonvloer egaliseren voor het coaten

Dit artikel is geplaatst in Behandelen en tags zijn , , .
betonvloer egaliseren

Een betonvloer egaliseren is altijd aangeraden voor u aan de slag gaat met betonvloer verven. Het egaliseren maakt de ondervloer glad en recht. Betonverf komt dan echt mooi uit.

Wie een gietvloer heeft, zal zich niet zo snel zorgen maken. Gietvloeren zijn zo dik dat er vanzelf een egaal oppervlak ontstaat. Dat is anders bij wie een coating maakt met vloerverf. De kwaliteit en de uitstraling van de coating is sterk afhankelijk van de vraag hoe de ondergrond, ofwel de betonvloer, is opgeleverd.

Een betonvloer egaliseren voor het coaten doe je niet in een paar minuten. Het vraagt tijd en aandacht. Er zijn meerdere manier om het juiste effect te bereiken.

In veel gevallen wordt egaline aangebracht om de vloer vlak te maken. Egaline wordt met een speciale spatel op de betonvloer gesmeerd. Het is zo dun als water en kan zich zo goed verspreiden, uiteindelijk een dikte van 1 tot 6 mm aannemend. Hebt u hiermee geen ervaring, kan het verstandig zijn om dit uit te besteden aan een bedrijf met vakkennis. Vloerspecialisten kunnen dit op een bijzonder efficiënte manier. U bent dan verzekerd van een mooi resultaat.

Betonvloer egaliseren voor het coaten

Besluit u het toch zelf te doen, kunt u egaliseercement kopen. Dit is te koop in zakken, klaar voor gebruik. Het egaliseerbeton wordt aangemaakt met water.

Wat u ook kiest, een betonnen ondergrond moet altijd vet- en stofvrij zijn voordat u gaat egaliseren. U moet het beton ook behandelen met een primer om de hechting van de coating te verbeteren. Pasgestorte betonvloeren egaliseren is niet aangeraden. Eerst moet een betonvloer drogen. Dit kan tot vier weken duren.

Gaat u uw betonvloer egaliseren en hebt u daarover nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder. Ook als u vragen hebt over betonverf, het behandelen van betonvloeren of het aanbrengen van vloerverf, bent u bij ons aan het juiste adres.

Betonvloer egaliseren voor het coaten
3.86 (77.14%) 7 votes