Betonvloer isoleren met coating

Dit artikel is geplaatst in Behandelen, Producten en tags zijn , , .
Betonvloer isoleren

Een betonvloer isoleren met coating kan op veel verschillende manieren. Het is altijd de moeite waard. Een geïsoleerde betonvloer bespaart energie. U verlaagt er de stookkosten mee, hebt een ruimte waarin het behaaglijk toeven is en doet er het milieu een plezier mee. Wist u dat ook vloerverf beton kan isoleren?

Isolatiemateriaal is er in vele soorten en vormen. Glaswol en steenwol zijn bij velen bekend. Ook kunt u isolatieplaten in het beton zetten. Er zijn constructies denkbaar die u kunt toepassen bij het aanleggen van vloerverwarming. De vakhandel kan u informeren welk materiaal het best bij uw situatie past.

Bedenk echter dat een betonvloer isoleren met speciaal isolatiemateriaal een behoorlijke klus is. Het vergt tijd en er moet hard gewerkt worden, zeker als u aan de bovenzijde gaat isoleren. Dit laatste is de enige optie als de vloer direct op een zandlaag is gestort. U kunt aan de onderkant isoleren als u een kruipruimte hebt.

Veel werk of niet, toch raden we isolatie van uw vloer aan. De CO2-uitstoot vermindert door geïsoleerde vloeren. U bespaart in het gasverbruik en vergroot het woon-werkcomfort. De temperatuur in het vertrek zal gelijkmatiger zijn. Het betonvloer vochtgehalte daalt. U hebt ook minder kans op vochtproblemen.

Betonvloer isoleren met coating

Ook met vloerverf kunt u een betonvloer isoleren. Een vloercoating brengt een beschermlaag aan op het beton. Vergelijk het met een jas. Als u naakt naar buiten zou gaan, hebt u het al snel koud, tenzij het hoogzomer is. Elk laagje kleding zorgt ervoor dat het temperatuurverschil minder vat op u krijgt. Een vloercoating of betonverf heeft hetzelfde effect op een betonvloer.

Isoleren met verf heeft nog twee voordelen. Het is vaak goedkoper dan het gebruik van ander isolatiemateriaal. Bovendien kunt u er de aanblik van de ruimte mee verfraaien. Wilt u uw betonvloer isoleren, overweeg dan zeker het aanbrengen van een betonvloer coating. Hebt u hierover nog vragen, laat het ons dan weten!

Betonvloer isoleren met coating
3.41 (68.24%) 51 votes