Coating voor betonvloer met vloerverwarming?

Dit artikel is geplaatst in Introductie en tags zijn , .
betonvloer coating vloerverwarming

Kunt u een betonvloer met vloerverwarming behandelen met betonverf? Ja, dat is heel goed mogelijk. U moet wel enkele voorzorgsmaatregelen treffen.

Vloerverwarming biedt tal van voordelen. U bespaart op het energieverbruik ten opzichte van een normale verwarming. Dit type verwarming is ook geschikt voor mensen met luchtaandoeningen, omdat luchtcirculatie ontbreekt. Een vloer die warm is, voelt  ook comfortabeler. Het is afgelopen met koude voeten. U hebt tevens geen last meer van radiatoren of convectoren die stof aantrekken. Ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor stof.

Meestal komen we vloerverwarming tegen bij tegelvloeren en houten vloeren. U kunt echter ook een betonvloer met vloerverwarming verven. Er moet dan wel met een aantal specifieke omstandigheden rekening worden gehouden. Doe dit dus alleen in goed overleg met vakmensen. De verwarming wordt feitelijk onder het beton aangebracht. Meteen aanzetten na het storten is afgeraden. Het is verstandig om tenminste drie weken te wachten en de vloerverwarming dan langzaam op temperatuur te laten komen.

Coating voor betonvloer met vloerverwarming

Het is goed mogelijk om een betonvloer met vloerverwarming van een coating te voorzien. Voordat u begint, moet u de vloerverwarming wel uitschakelen. Anders droogt de verf te snel, wat op termijn tot loslaten van de laag kan leiden. U moet er ook zeker van zijn dat het beton droog is. Controleer dit door een plakbandje te bevestigen en dit na 24 uur te verwijderen. Zit er condens aan, moet de vloer verder drogen.

Na het aanbrengen en drogen van de vloercoating kunt u de verwarming weer aanzetten. Doe het rustig aan in het begin. Het is beter voor het drogingsproces om de temperatuur heel geleidelijk te verhogen.

Indien u kiest voor het verven van een betonvloer met vloerverwarming, is het zaak de juiste betonverf te kiezen. Niet elke verf levert een goede coating op. Kies daarom altijd voor producten die zich bewezen hebben. Goedkope verf kan snel vergelen als de vloer vaak van temperatuur verandert en dat leidt uiteindelijk tot overschilderen.

Hebt u vragen over betonvloeren, beton vloerverf of vloerverwarming, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Als wij uw situatie kennen, kunnen we u adviseren welke verf voor u geschikt is. Dit advies is gratis en vrijblijvend.

Coating voor betonvloer met vloerverwarming?
4.67 (93.33%) 3 votes