Waarom een betonvloer polijsten?

Dit artikel is geplaatst in Behandelen en tags zijn , , , , .
betonvloer polijsten

Uw betonvloer polijsten: u hoeft dit niet altijd zelf te doen en het kan zijn dat het onnodig is in uw situatie. Maar het is vaak aangeraden én mooi. Een gepolijste betonvloer is perfect geschikt voor het aanbrengen van een transparante betoncoating.

Wat is dat eigenlijk, een betonvloer polijsten? Het is een techniek waarbij schuurmachines het oppervlak verdichten en van een glanslaag voorzien. Die glanslaag wordt mogelijk gemaakt door de natuurlijke hardheid van beton en verkregen zonder lakken of sealers. Een gepolijste betonvloer kent geen naden of voegen waarin zich vuil kan verzamelen. Dit maakt een dergelijke vloer gemakkelijk te reinigen. Vanwege de eigentijdse uitstraling past gepolijst beton in allerlei ruimtes.

Het polijsten gebeurt door twee tot drie keer met diamant te schuren die gebonden is aan een fijne kunststof. Eerst moet men de betonvloer schuren met een grove korrel, daarna wordt afgebouwd naar een fijnere. Dit verwijdert het bovenste laagje dat bestaat uit cementhuid. Onder de cementhuid ligt kwartszand dat veel harder is en er als een spiegel kan uitzien. Wanneer u zo’n gepolijste vloer voorziet van transparante coating krijgt u een mooie “betonlook”.

Betonvloer polijsten bestaat al lang

Betonvloeren worden al heel lang gepolijst. Vooral in de Verenigde Staten is het populair. Daar zijn de technieken om dit te doen ook verder gevorderd. Maar ook in Europa is de betonlook almaar vaker te zien. Een betonvloer polijsten is bij uitstek geschikt voor bedrijven in de voedingssector, omdat ze aan aan de strengste hygiënenormen voldoen. Bovendien is het snel kunnen schoonmaken in die branche belangrijk.

Wanneer kunt u een betonvloer polijsten? Het is niet mogelijk direct na het storten. De vloer moet eerst uitharden. Dit duurt zeker dertig dagen. Daarna is het mogelijk om te slijpen en te polijsten. Bij oude of slechtgestorte betonvloeren is het beton soms te zacht om te behandelen, maar meestal zijn er geen grote problemen en krijgt u een prachtig glanzend resultaat.

Wilt u meer weten over het polijsten van beton of over de transparante betonverf die er zo mooi op staat, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Waarom een betonvloer polijsten?
4.33 (86.67%) 3 votes