Betonvloer reparatie voor het verven

Dit artikel is geplaatst in Behandelen en tags zijn , , .
Betonvloer reparatie

Een betonvloer reparatie kan absoluut nodig zijn voor u gaat verven. Om de hechting van betonvloer verf te bevorderen moet u een mooi glad oppervlak hebben. Gaten, scheuren en oneffenheden horen daar niet bij. Als u die niet verwijdert, kunnen ze zichtbaar blijven, ook na het coaten.

Een reparatie kost geld, maar betaalt zich op de lange termijn terug. Niet alleen financieel, maar ook in gemak. Een gerepareerde betonvloer is eenvoudiger te reinigen en sneller te verven.

Een bekend probleem bij beton is scheurvorming. Dit kan ontstaan door krimp en uitzetting, maar ook door zware belasting. Problemen ontstaan vaak waar  vloerdelen op elkaar aansluiten. Scheuren moeten hersteld worden. Anders worden ze almaar groter en dat leidt tot snelle slijtage. Op werklvloeren kan scheurvorming op den duur tot gevaarlijke situaties leiden.

Betonvloer reparatie zelf doen

Veel reparaties kunt u zelf uitvoeren, zeker als het om scheuren gaat. U moet de vloer vooraf stofvrij maken. Dit kan met een borstel. Ook stofzuigen helpt. Indien nodig kunt u de betonvloer schuren en ontvetten. Stof en vet hinderen reparatiemiddelen, maar ook vloerverf. Een schone vloer is beter te herstellen.

Een effectief middel voor kleine reparaties is staal- of polyesterplamuur. Dit moet u zo glad mogelijk afstrijken. Eenmaal droog is dit extreem hard en dan is het lastig bijschuren. Vandaar dat u het beter meteen goed doet. Zijn de problemen van uw vloer groter, kunt u de betonvloer behandelen met epoxymortel of cementgebonden middelen, al hebben de laatste een lange droogtijd. Gebruik echter geen kit en evenmin egaline, want deze weinige poreuze middelen kunnen een hechting van de verflaag in de weg staan.

Reparatiemiddelen voor beton

Epoxymortel leidt tot een duurzame vloer. De mortel kunt u ook in bedrijfsruimtes toepassen waar voertuigen zoals heftrucks rijden. Epoxymortels worden gemaakt op basis van twee kunststofcomponenten. Ze hechten uitstekend op schoon beton en krimpen niet bij uitharding. De laagdikte is ook niet al te groot. Cementgebonden mortels, ook wel PCC-mortels, beschermen de wapening van het beton. U kunt deze producten gebruiken voor een grotere betonvloer reparatie. Daarnaast zijn er cementgebonden gietmortels: vloeibare mortels die heel sterk zijn maar nauwelijks krimpen.

Behalve aan het oppervlak kan er ook binnenin het beton een probleem zijn. Betonrot is berucht. U herkent dit aan bewapening die blootligt of randen die afbrokkelen. Laat zulke reparaties over aan vakmensen. Die kunnen ook de ernst van het probleem beter beoordelen.

Betonvloer reparatie is bij kleine problemen zelf te doen. Wij raden echter aan om bij twijfel altijd contact op te nemen met specialisten. Hebt u vragen over het aanbrengen van een betoncoating en al het voorbereidende werk, kunnen wij u gratis en vrijblijvend adviseren. Even bellen volstaat!

Betonvloer reparatie voor het verven
4.5 (90%) 2 votes