Betonvloer schuren: hoe en wanneer

Dit artikel is geplaatst in Behandelen en tags zijn , , , .
betonvloer schuren

Een betonvloer schuren is een belangrijke handeling voor u gaat verven. Ook als u een bedrijfsruimte gaat coaten, ontkomt u er niet aan. Hieronder leest u meer.

Waarom moet u een betonvloer schuren? Het is eigenlijk eenvoudig. Een betonvloer coating heeft grip nodig. Is de ondergrond te glad, blijft de verflaag slecht zitten. Schuren zorgt voor precies die opruwing die de coating nodig heeft.

Wanneer moet u een betonvloer schuren? Altijd? Nee, maar wel in heel veel gevallen. U moet schuren als er een oude coating is die loslaat. Oude vloerverf met barsten en bladders verhindert hechting. Dat geldt ook voor oneffenheden en bulten in het beton. U moet ook schuren om spaanslagen van vlindermachines weg te halen. Tevens dienen vuile en verregende betonvloeren geschuurd te worden. Daarnaast is het nodig om te schuren als u lijmresten moet verwijderen. Tot slot is schuren aangeraden als u een betonlook wilt.

 

Betonvloer schuren

Een betonvloer schuren kan op diverse manieren. Geen nood, u hoeft niet elke vierkante centimeter met een strookje schuurpapier aan te pakken. Vaak wordt een diamantschuurmachine ingezet. Soms is dit zelfs de eindbewerking (zie onder betonvloer polijsten). Een dergelijke machine vindt u bij verhuurbedrijven van gereedschap. Er zijn voor alle situaties speciale schuurtechnieken. Vooral oneffenheden kunnen lastig te verwijderen zijn. Specialisten weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Ga liever niet zelf experimenteren.

Natte betonvloer schuren

Het schuren van een verregende betonvloer komt ook nogal eens voor. Dit zien we vaak bij nieuwbouw. Een hevige regenbui kan een pas gestorte en nog natte betonvloer beschadigen. Schuurspecialisten hebben voor het schuren in zulke situaties speciaal ontwikkelde apparatuur die voorzien is van diamantsegmenten en aangesloten op een stofzuiger. Zulke machines zijn 450 kilo zwaar. Het resultaat van deze aanpak is een stofvrije vloer die klaar is om gecoat te worden.

Een betonvloer schuren doet u waarschijnlijk niet elke dag. Wij kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Bel ons en wij geven gratis en vrijblijvend advies. Ook voor vragen over betonverf en vloercoatings!

Betonvloer schuren: hoe en wanneer
4.33 (86.67%) 3 votes