Betonvloer vlinderen: wat is dat?

Dit artikel is geplaatst in Behandelen en tags zijn , .
betonvloer vlinderen

Wat betekent een betonvloer vlinderen? Het is een manier om de betonvloer te behandelen in een vlinderachtig patroon. Dit gebeurt met een vlindermachine.

Vlinderen is een manier om de vloer glad te maken. Hoe vaker de machine over het beton gaat, hoe gladder het wordt. Het lijkt in die zin wat op polijsten. Maar een betonvloer polijsten is toch iets anders. Het gaat verder.

Door betonvloer polijsten haal je het mooiste van een betonvloer boven en krijg je een oppervlak dat eenvoudig te reinigen is.  Dit komt doordat de cementhuid van de vloer wordt weggehaald en het kwartszand in het beton bloot wordt gelegd. Het grindachtige uiterlijk verdwijnt bij polijsten en maakt plaats voor een matglanzende en bijna onverslijtbare laag die zich perfect leent voor een mooie betonlook.

Betonvloer vlinderen: hoe?

Een betonvloer vlinderen is eerst en vooral een manier om een heel harde toplaag te krijgen die uiterst slijtvast is. Het is toepasbaar in zowel kleine als grote ruimtes, zelfs in douches en keukens, maar het is geen karwei dat u zelf moet doen. Betonvloerspecialisten beschikken over de juiste apparatuur en ervaring, en zijn graag bereid om u te helpen.

Vlindermachines worden ook wel troffels, troffelmachines en pleistermachines genoemd. Er zijn grote en kleine, en ze worden soms zelfs door twee man bestuurd. Kenmerkend is dat ze slijtvaste korrels in de bovenste betonlaag strooien die hierna met de machine worden ingedraaid. Deze strooilaag kan van een kleurstof worden voorzien, waardoor de betonvloer een speciale aanblik krijgt. Het resultaat oogt zeker niet zo strak en mooi als een vloercoating, maar het ziet er wel natuurlijk uit en kan tegen een stootje.

Wilt u maximale flexibiliteit, gaat er niets boven het betonvloer schilderen. U zit met een coating nooit vast aan één bepaald uiterlijk en kunt het uiterlijk van de vloer zo veel en zo vaak aanpassen als u wilt. Hebt u vragen over het behandelen en verven van betonvloeren, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. Ons advies is vrijblijvend.

Betonvloer vlinderen: wat is dat?
4.5 (90%) 4 votes