Maak uw betonvloer waterdicht met coating

Dit artikel is geplaatst in Behandelen, Producten en tags zijn , , .
betonvloer waterdicht

U wilt uw betonvloer waterdicht met coating? Dat is verstandig. Het is gelukkig niet moeilijk: u hebt er alleen de juiste betonverf of een geschikt impregneermiddel voor nodig.

Betonvloeren zijn uit zichzelf niet helemaal waterdicht. Kijk maar eens naar een pas gestorte betonvloer op een bouwplaats. Eén regenbui en u ziet tal van donkere plekken. Dit kan vervelende gevolgen hebben als de temperatuur onder nul daalt. Het water dat in het beton is getrokken, kan dan bevriezen en uitzetten. Dit leidt tot beschadigingen.

Vochtproblemen kunnen zich op veel plaatsen voordoen. Ook betonvloeren in kelders kunnen te lijden hebben. Optrekkend vocht kan daar voor problemen zorgen. Een eenvoudige oplossing is een betonvloer coating. In een kelder zijn ook de muren te impregneren.

Betonvloer waterdicht met coating

Een betonvloer waterdicht maken in andere ruimtes kan met een epoxy coating. Wie een betonvloer coat brengt een laag kunsthars (PU, ook: epoxy) op de vloer aan. Een coating dringt niet in het beton zoals een impregneermiddel maar legt een soort filmlaag aan op het oppervlak. Deze laag is ondoordringbaar. Water en andere vloeistoffen krijgen zo geen kans het beton te beschadigen.

Epoxy coatings zien we veel op industriële vloeren die hoge eisen stellen aan waterdichtheid. Een dergelijke laag heeft nog een ander voordeel. Epoxy coatings zijn in hoge mate resistent tegen chemische stoffen. Vooral in de industrie is dit een belangrijke toegevoegde waarde. Zulke betonvloeren zijn ook eenvoudig te reinigen. Verflagen kunnen ook de groei van schimmels, mossen en algen tegengaan.

Ook andere soorten betonverf en vloerverf kunnen bestand zijn tegen vloeistof. We raden echter aan om dit vooraf te controleren. Nog beter is advies te vragen van de vakhandelaar. Wij hebben vele jaren ervaring in het behandelen van betonvloeren en delen onze kennis graag met u. Gewoon even uw situatie uitleggen en u krijgt passend en gericht advies.

Maak uw betonvloer waterdicht met coating
3.71 (74.29%) 7 votes