Betonvloer coating voordelen?

Dit artikel is geplaatst in Introductie en tags zijn , , .
betonvloer coating voordelen

Betonvloer coating voordelen, wat zijn deze?  En hoe zit het met coating? Betonvloeren werden eerst populair in de industriële bouw. Ze zijn robuust en kunnen snel worden geplaatst; ideaal voor bedrijven en openbare gebouwen. Maar ook in woningen winnen ze terrein. Hedendaagse huizen en appartementen, als ook trendy loftwoningen, worden steeds vaker met een betonvloer uitgerust.

Een belangrijk kenmerk van betonvloeren is dat ze geen naden kennen. Er zijn dus geen voegen die vies kunnen worden en bij de gladde afwerking blijven geen vuilresten achter. Dit zorgt voor een hygiënisch oppervlak dat, mocht er toch iets gebeuren, gemakkelijk is schoon te maken.

Er zijn nog meer redenen om voor beton te kiezen. Zo kunt u er een antislipvloer, antistatische, een brandvertragende of een  betonvloer waterdicht maken. Ook kan een betonvloer chemisch resistent zijn en is ze bijna altijd slijtvast. Om beton bestand te maken tegen zuren, vetten en chemicaliën is het wel aangeraden ze te coaten.

Soorten betonvloeren

De ene vloer is de andere niet. We onderscheiden diverse soorten betonvloeren, zoals:

  • Monolietvloeren

Dit zijn vloeren die met een vlindermachines glad zijn gemaakt. Lees meer over betonvloer vlinderen. U vindt dit soort vloeren in garages, fabrieken, op bruggen en andere bedrijfsmatige of praktische toepassingen.

  • Zandcementvloeren

Dit is een ander woord cementdekvloer of specievloer. Het is een dekvloer van zand, cement en water die wordt opgebracht op de ondervloer. Dit soort vloeren zijn nodig als de onderliggende betonvloeren ongeschikt zijn voor het aanbrengen van vloerbedekking of een coating.

  • Magnesietvloeren

Dit is eigenlijk geen betonvloer, maar een dekvloer die we vaak op beton tegenkomen. Een magnesietvloer is gemaakt van gemalen magneseisteen.  We komen dit type vloer veel tegen in monumentale panden. Het is licht, naadloos, geluidsisolerend en slijtvast. Omdat ze niet watervast zijn, worden ze niet toegepast in vochtige ruimtes.

Betonvloer coating voordelen

De technologie gaat altijd vooruit en dus komen er altijd weer nieuwe soorten bij. Om de levensduur van betonvloeren te vergroten raden we altijd aan om ze te voorzien van een coating. Met betonverf zorgt u voor extra bescherming en maakt u het beton pas echt onoverwinnelijk. Betonvloeren worden dan nog gemakkelijker te onderhouden.

Hebt u meer informatie nodig over betonvloer coating, vloerverf en betonvloeren, neem dan gerust contact op voor persoonlijk advies!

Betonvloer coating voordelen?
4 (80%) 1 vote