Beton vloerverf kiezen: tips.

Dit artikel is geplaatst in Introductie en tags zijn , , , .
Beton vloerverf

Hoe moet ik voor mijn vloer van beton vloerverf kiezen? Wie zijn betonvloer gaat behandelen is dat een onvermijdelijke vraag. Hier is het antwoord.

Het eerste wat een rol speelt bij de juiste keuze betonverf is de belasting van de vloer. Hoe intensief wordt uw vloer gebruikt? Het spreekt vanzelf dat vloeren in bedrijfspanden, zoals kantoren, winkels, showrooms, garages en fabrieken, zwaarder worden belast dan de vloer bij u thuis. Niet alleen lopen er meer mensen overheen, ook vorkheftrucks, steekwagens en machines stellen eisen aan de ondergrond.

Toch moet u ook de belasting van woningvloeren niet onderschatten. Het schuiven met stoelen of speels gedrag van kinderen of huisdieren kan een vloer beschadigen. Dit is met name het geval bij onbehandelde betonnen vloeren. Die zijn nu eenmaal kwetsbaarder voor stoten en krassen. Ook absorberen ze vloeistof. Dit kan lelijke vlekken veroorzaken.

Soorten vloerverf voor beton

Wanneer u op beton vloerverf wilt aanbrengen, kiest u waarschijnlijk voor een product dat als betonverf wordt aangeprezen. Toch is het niet strikt noodzakelijk om u daartoe te beperken. Vloerverf is er in vele soorten, voor diverse ondergronden. Er is verf om tegels mee te verven en betonverf die ook op hout niet misstaat.

In de praktijk gaat het allereerst om de hechting: blijft de verf goed zitten en biedt ze langdurige bescherming? Hechting is een samenspel tussen ondergrond en verf. Is de ondergrond beschadigd, oneffen of poreus, hecht vloerverf minder goed. U moet dus de betonvloer egaliseren, voor het beste resultaat. Maar wat als u die niet hebt?

Kies dan bijvoorbeeld voor een primer. Dit is een grondverf die u aanbrengt voordat u op het beton vloerverf smeert. Primers zorgen voor een flinterdunne maar bijzonder actieve hechtlaag. U maakt deze bij voorkeur met hiervoor ontwikkelde rollers.

Voor de eindlaag zult u veelal 1-2 componentenverf betonvloer gebruiken. Dit zijn twee producten die veilig en in de juiste hoeveelheid gemengd moeten worden voordat u aan de slag kunt. Samen maken zij de vloerverf. Het wordt aangeraden om bij het aanbrengen van betonverf goed te ventileren en beschermende kleding te dragen.

Voordelen beton vloerverf

Als u voor beton vloerverf kiest, zorgt u voor een adequate bescherming tegen zware, mechanische belasting en maakt u de vloer vaak ook bestand tegen tal van chemische stoffen. Daarnaast is een geverfde betonnen vloer gemakkelijk schoon te maken.

Hebt u nog vloerverf over? U kunt er vaak ook pilaren of muurtjes mee schilderen. Afhankelijk van het type kunt u dit soort verf binnen én buiten gebruiken, dus ook op uw balkon of oprijlaan. Lees wel de datasheet bij het product voor de exacte toepassing en mogelijkheden. Aan kleuren is nooit een gebrek: u kunt vloerverf in elk denkbare tint laten mengen. Uw vloer zal dus altijd aansluiten bij de rest van uw interieur.

Hebt u vragen over betonvloeren, beton en vloerverf, aarzel dan niet en neem contact met ons op voor gericht advies!

Beoordeel dit article