Waarom een betonvloer coaten?

Dit artikel is geplaatst in Introductie en tags zijn , , .
Betonvloer coaten

Een betonvloer coaten is eigenlijk altijd aangeraden. Betonverf geeft bescherming tegen vuil en vocht, maakt onderhoud gemakkelijk en zorgt ervoor dat u langdurig van de vloer kunt genieten. Hieronder zetten we de voordelen van een betoncoating op een rijtje.

Het verven of coaten van een betonvloer kan in zowat elk ruimte, zolang er maar een ondergrond van beton is. Magazijnen, kelders, werkplaatsen, garages, expositieruimtes, fabriekshallen enzovoorts: een coating biedt op al deze plaatsen voordelen. Een betoncoating wordt direct op het kale beton aangebracht. Betonverf past bovendien ook op veel andere harde ondergronden, zoals tegels en steen.

Een betonvloer coaten geeft bescherming tegen vocht. Het is gedaan met lelijke vochtplekken als u de vloer coat. Ook wordt beton resistent tegen chemicaliën en olie: dit is met name in productieruimtes en werkplaatsen van belang. Een coating maakt de vloer sterk.

Met een betoncoating krijgt u ook een naadloos afgewerkte vloer die onderhoudsvriendelijk is. Reinigen doet u in een wip. De levensduur van de toplaag is lang en uw vloer is vaak jarenlang slijtvast. Omdat een betonvloer coaten relatief snel gaat, kunt u de vloer ook weer vlug belasten. Een bedrijf hoeft dus niet stilgelegd te worden vanwege een verfbeurt.

Betonvloer coaten ook gewoon mooi

In tegenstelling tot Betonvloer olie is Betonverf in alle mogelijke kleuren leverbaar. Uw vloercoating kan er dus precies uitzien als u wilt. Desgewenst kunt u de vloer transparant afwerken. Het kan ook handig zijn om een antislip op beton aan te brengen of belijning. Voor dit laatste gebruikt u belijningsverf.

Het is wel aangeraden om voor het betonvloer coaten de ondergrond vrij van stof en vet te maken. Hebt u een nieuwe betonvloer, zal de toplaag (cementhuid) moeten worden weggeschuurd om de coating goed te laten hechten. Veel betonvloeren zijn afgewerkt met een egaline of zandcementlaag. Verf hecht daar meestal goed op.

Er zijn vele soorten betonvloer coatings. Wilt u gericht advies, neem dan zeker contact met ons op!

Waarom een betonvloer coaten?
4 (80%) 2 votes