Wat zijn betonvloer coatings?

Dit artikel is geplaatst in Introductie en tags zijn , .
betonvloer coatings

Betonvloer coatings bieden bescherming tegen lekkage, sijtage, vocht en vuil. Ze dragen bij aan een stofvrije omgeving en zijn intussen niet meer weg te denken uit tal van commerciële ruimtes. Maar ook thuis komen we ze steeds vaker tegen.

Wat verstaan we precies onder betonvloer coatings? In de vakhandel bedoelen we hiermee vloerverf op basis van epoxyharsen of polyurethanen. Betoncoating is te koop als 1- of 2-componentenverf. De systemen worden toegepast in drie lagen. De eerste laag is een primer (grondverf), daarna volgen twee lagen coating in kleur.

De dikte van de coatinglaag varieert van 0,2 tot 1 mm. Een betonvloer coating kan een licht tot middelzware mechanische oppervlaktebelasting verdragen. U komt zulke coatings tegen in industriehallen, machinekamers, opslagtuimes, parkeergarages, technische ruimtes, tuinbouwbedrijven, magazijnen, winkels, maar ook in garages, keukens en woonkamers.

U kunt ook markering of routing toepassen op een betonvloer. In veel gevallen wordt dan belijningsverf gebruikt. Er zijn meer mogelijkheden. U kunt kiezen voor een coatingvloer vanwege de veiligheid, hygiëne of om een antislip op betonvloer aan te brengen. Het is een veelzijdige toepassing die altijd vloeistofdicht en slijtvast is.

Vloeistofdichte betonvloer coatings

Nog even een woordje over de term “vloeistofdicht”: in de vloerenbranche wordt weleens een onderscheid gemaakt tussen vloeistofdicht bij beton (hoe lang duurt het voor vloeistof om door het beton te komen) en vloeistofdicht bij kunststof (vloeistof dringt niet door). Gooit een kop koffie op een coating en een gietvloer blijft de vloeistof erop liggen. U pakt een doek en weg is de koffie, zonder vlekken achter te laten. Op ruw beton zou de koffie in de poriën van het beton kruipen en een lelijke plek te zien geven.

Wilt u meer weten over betonvloer coaten, lees dan dit artikel.

Hebt u nog vragen over de aanschaf of toepassing van betonvloer coatings of andere zaken die met betonvloeren en betonverf te maken hebben, aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Wat zijn betonvloer coatings?
4.5 (90%) 2 votes